This post is also available in: 
     English (אנגלית)
English (אנגלית)
SoftFoot Pro של אוניברסיטת IIT (Italian institute of Technology) היא תותבת כף רגל מבוססת על האנטומיה והתנועה הטבעית של כף הרגל האנושית. היא גמישה ומתאימה את עצמה לצורת הקרקע עליה הולך המשתמש, וכן מאפשרת פעילויות יומיומיות כגון התכופפות, הרמה, ועלייה במדרגות. בנוסף, היא אינה דורשת מנוע, וניתן להשתמש בה בכל תנאי מזג אוויר. מדובר בפיסת הנדסה פורצת דרך, שעשוייה לשנות את המשחק עבור קטועי רגליים ולאפשר להם חוויה טבעית הרבה יותר בשימוש ברגליים תותבות.
"הדבר המשותף בין רגליים תותבות ולרובוטים דמויי-האדם של היום הוא רגליים שטוחות או נמוכות, אשר פותחו כדי להבטיח יציבות מרבית. רגליים אלה אינן מסוגלות להסתגל לשינויים במשטח עליהן הולכות, או לעמדות שונות כמו כריעה או כיפוף", אמר מנואל ג' קטלנו, חוקר במעבדת הרובוטיקה הרכה לשיתוף פעולה אנושי ושיקום ב-IIT, על פי אתר Interesting Engineering. הרגל התותבת שתוכננה על ידי IIT פותרת בעיה זו, ומאפשרת לקטועי גפיים תנועה טובה יותר ושיווי משקל רב יותר. בכך, היא סוללת את הדרך גם עבור שימוש בטכנולוגיה דומה ברובוטים דמויי אדם.
יתרונות נוספים של SoftFoot Pro הם המשקל הנמוך והחוזק הרב שלה. התותבת עשויה מתערובת של טיטניום ופלסטיק חזק במיוחד, ושוקלת כ-450 גרם בלבד, אך יכולה לתמוך במשתמשים עד 100 ק"ג.
התותבת עוצבה בהשראת האנטומיה האנושית: הבסיס הוא קשת גמישה מטיטניום, אשר מתחברת לחמש רצועות מקבילות העשויות חומר פלסטי חזק במיוחד, ונועדו להידמות לפלנטר פאסיה בכף הרגל האנושית (רקמת חיבור בתחתית כף הרגל שמחברת את עצם העקב לבסיס הבהונות) ומעניקה לו תנועתיות טבעית. מנגנון זה מאפשר לתותבת לחקות את הדרך בה הפלנטר פאסיה מתהדקת בעת הליכה, תוך כדי פריסת לחץ מאוזנת על הקרקע. רצועות אלו מחוברות עם כבל עמיד, שאורכו 210 מ"מ (מעקב לבוהן).
כפי שהוזכר בהודעה לעיתונות של IIT, "מערכת הקשת והשרשראות האלסטיות נועדו לדמות מבנה המורכב מטרסוס, מטטרסוס ופלנגות של כף הרגל האנושית".
באופן מסורתי, ישנן תותבות שונות למטרות שונות, והן מוחלפות ע"י המשתמש בהתאם לפעילויות השונות שעושה ולשטח שמתכוון ללכת על גביו. עם זאת, SoftFoot Pro עמידה למים ויודעת להתאים עצמה כמעט לכל משטח, כך שאין צורך להחליף אותה.
"SoftFoot Pro יכולה לשנות את צורתה בהתאם למשטח עליו היא הולכת, להסתגל לחספוס שונה של הקרקע ולמכשולים שונים בדרך. היא ממזערת את הקושי הנגרם מהם ומשפרת את הטבעיות של הצעד ואת היציבות של המשתמש", נכתב בהודעה לעיתונות.
העיצוב של SoftFoot Pro כבר נרשם כפטנט בינלאומי, עם שני פטנטים חתומים ושלישי בדרך.

 
            
