This post is also available in:

סוכנות הרכש הממשלתית הטורקית (SSM) חתמה על חוזה עם יצרנית הטילים הלאומית רוקטסאן (Roketsan) בתחילת יולי, ולפיו החברה תחל בשלבים הראשוניים של תכנון מערכת שיגור לויינים. התוכנית ההתחלתית היא לשגר את הלוויינים למסלול נמוך (500 עד 700 ק"מ), וזאת באמצעות מתקן אותו יתפעל חיל האוויר הטורקי.
לדברי נציג רוקטסאן המטרה היא להתגבר על התלות של טורקיה בגורמים זרים, ולפתח יכולות עצמאיות בתחומי שיגור הטילים ולווייני התקשורת האזרחיים. בנוסף, בטווח הארוך השאיפה היא לספק שירותי שיגור למדינות אחרות.
נציג סוכנות הרכש הממשלתית הוסיף ואמר שאחת ממטרות הפרויקט היא לפתח תוכנית חלל לאומית, שתכלול כן שיגור. ההנחה של ממשלת טורקיה והצבא היא שלא ניתן לפתח תוכנית חלל לאומית כזו ללא כן שיגור מקומי.
לדברי דיפלומטים ופרשנים, לעומת זאת, לטורקים יש סיבות נוספות לפיתוח יכולות שיגור לוויינים. חלק מבעלות הברית של טורקיה בנאט"ו חוששות שטורקיה תשתמש במתקן כדי לשגר טילים שבכוונתה לפתח, בעלי טווח של עד 2,500 ק"מ.



























