This post is also available in: English (אנגלית)
חוקרים במכון הטכנולוגי המתקדם של קוריאה (KAIST) עשו צעד חשוב בעולם הטכנולוגיה המסייעת עם ההשקה של WalkON Suit F1, רובוט לביש פורץ דרך שתוכנן במיוחד עבור אנשים עם שיתוק גפיים. החליפה החדשנית הזו, שהוכרזה ב-24 באוקטובר, מאפשרת למשתמשים ללבוש אותה ישירות מכיסאות הגלגלים, שלהם ללא צורך בסיוע, תוך התייחסות למגבלה ארוכת שנים של דגמים קודמים.
מאז שהגו אותה בשנת 2015, חליפת WalkON פותחה כדי לסייע לאנשים עם שיתוק מלא, המסווג כדרגה A בסולם הפגיעה של American Spinal Injury Association (Asia). שלא כמו רובוטי שיקום אחרים הזמינים כיום, אשר מתמקדים בעיקר בשיקום והחזרת כוח לשרירים,WalkON Suit F1 שם דגש על עצמאות המשתמש וניידות.
החליפה המקורית של Walkon הוצגה לראשונה בשנת 2016, עם גרסאות מאוחרות יותר המשפרות את יכולותיה. חליפת WalkON 4, שהוצגה בשנת 2020, הגדילה את מהירות ההליכה ל-3.2 קמ"ש, בהתאם לקצב ההליכה הרגיל של אנשים ללא מוגבלויות. היא גם הוכיחה את היכולת שלה לנווט סביב מכשולים יומיומיים, כגון מעברים צרים ומדרגות. עם זאת, נותרה לחליפה מגבלה קריטית: המשתמשים נזקקו לסיוע כדי ללבוש אותה.
ה-WalkON Suit F1 החדש מטפל בבעיה זו בשיטת העגינה החזיתית, שמאפשרת למשתמשים ללבוש את הרובוט מבלי לעזוב את כיסא הגלגלים שלהם. למרבה הפלא, הרובוט יכול לגשת באופן עצמאי למשתמש, מה שהופך את המעבר לחלק ועצמאי. טכנולוגיית בקרת איזון משופרת מאפשרת למשתמשים לשמור על יציבות מבלי ליפול, גם כאשר הרובוט נדחף.
WalkON Suit F1 משלב אלמנטים דמויי אדם עם פונקציונליות מעשית. נעשו שיפורים משמעותיים בביצועיה, המאפשרים למשתמשים לעמוד זקופים וללכת מספר צעדים ללא עזרה.
בשיתוף פעולה עם Angel Robotics, KAISTהשיגה גם התקדמות בולטת ברמת הרכיבים. רכיבים חיוניים מיוצרים כעת באופן מקומי, עם מהירות תגובה משופרת. התוכנה המוטמעת מאפשרת לאלגוריתמים מתקדמים לבקרת תנועה לתפקד ללא צורך בבקרי רמה גבוהה יקרים יותר. בנוסף, שילוב מערכת זיהוי חזותי לזיהוי מכשולים ולוח בינה מלאכותית ליישומי רשת עצבית משפרת את היכולות התפעוליות של החליפה.
עם תכונות המתקדמות ועיצוב ממוקד-משתמש, WalkON Suit F1 מייצג קפיצה משמעותית קדימה בהעצמת אנשים עם מוגבלויות ושיפור איכות החיים שלהם.