This post is also available in:
English (אנגלית)
כלי פורץ דרך שפותח על ידי חוקרים באוניברסיטת Keele עושה גלים במאבק נגד מידע שגוי באינטרנט. הכלי, המשתמש בטכניקות מתקדמות של למידת מכונה, יכול לזהות במדויק חדשות כוזבות (פייק ניוז) עם שיעור דיוק מרשים של 99%, ומציע כלי רב עוצמה לזיהוי ולמאבק בהפצת מידע כוזב בפלטפורמות דיגיטליות.
על פי TechXplore, צוות המחקר, בראשות ד"ר אוצ'נה אני, ד"ר סנגיטה סנגיטה, וד"ר פטרישיה אסווו-איובודה מהפקולטה למדעי המחשב ומתמטיקה, השתמשו בטכניקת "ensemble voting" מתוחכמת במודל שלהם. שיטה זו משלבת את התחזיות של מודלים רבים של למידת מכונה כדי לספק שיפוט אמין יותר אם מקור חדשות הוא אמין או לא. על ידי שילוב הפלט של מודלים שונים, הכלי יכול להעריך תוכן חדשותי ולקבוע את אמינותו בדיוק יוצא דופן.
הכלי של הצוות התעלה בהרבה על הציפיות הראשוניות, והשיג שיעור דיוק מדהים של 99% בזיהוי פייק ניוז. תוצאה זו גורמת לתקווה להתקדמות עתידית במערכות אימות תוכן מבוססות AI, כאשר החוקרים שואפים לחדד את המודל שלהם כדי להגיע לדיוק של 100% ככל שטכנולוגיית הבינה המלאכותית ממשיכה להתפתח.
לדברי TechXplore, ד"ר אני, מרצת אבטחת סייבר באוניברסיטת Keele, הדגישה את חשיבות הכלי בעולם הדיגיטלי של היום, והסבירה כי ההפצה הנרחבת של מידע כוזב חותרת תחת השיח הציבורי ומציבה איום ממשי על הביטחון המקומי והלאומי כאחד. מידע שגוי יכול לעצב דעות ופעולות מוטות, מה שמדגיש את החיוניות בפיתוח פתרונות שיכולים לעזור לרסן את השפעתו.
החוקרים הציגו לאחרונה את ממצאיהם בכנס הבינלאומי ה-44 של SGAI על בינה מלאכותית בקיימברידג', בריטניה, שם הם שיתפו את החזון שלהם לשיפור כלי AI כדי להתמודד טוב יותר עם האתגרים שמציב המידע השגוי. עם המשך דיוק המודל, פתרון מבוסס בינה מלאכותית זה יכול למלא תפקיד מרכזי בהבטחת היושרה של חדשות מקוונות והגנה על משתמשים מפני ההשפעות המזיקות של חדשות כוזבות.