מערכת טיסה אוטונומית מבוססת בינה מלאכותית עשויה להיות משולבת בקרוב בחיל האוויר

Image by Wikimedia (public domain)
F-15C Eagles from the 67th Fighter Squadron at Kadena Air Base, Japan, are refueled by a KC-135 Stratotanker from the 909th Air Refueling Squadron during joint bilateral training with other U.S. forces and the Japan Air Self Defense Force Feb 25, 2010. (U.S. Air Force photo/Tech. Sgt. Angelique Perez)

This post is also available in: English (אנגלית)

חיל האוויר האמריקאי נתן אור ירוק לתוכנית של חברת מרלין לבחינת מערכת הטיסה האוטונומית שלה, מרלין פיילוט, על ה-KC-135 Stratotanker, מטוס מפתח בצי של חיל האוויר. אבן דרך זו היא צעד משמעותי קדימה בפיתוח טכנולוגיות תעופה אוטונומיות, כאשר מערכת Merlin Pilot עשויה לחולל מהפכה באופן שבו מטוסים צבאיים פועלים.

האישור מאפשר למרלין להתקדם עם שילוב ובדיקת מערכת הטיסה מבוססת הבינה המלאכותית שלה, אשר נועדה להפוך משימות רבות המבוצעות באופן מסורתי על ידי טייסים אנושיים לאוטומטיות. שיתוף פעולה זה בין מרלין וה- Air Force Materiel Commandלצד ה- Air Mobility Command, מכין את הקרקע לניסויים נרחבים בשטח ובטיסה, המתוכננים לשנת 2025. הבדיקות יתמקדו בהערכת יכולות המערכת, כושר ההרחבה והפוטנציאל לאוטומציה של פעולות שונות במטוסי תובלה גדולים יותר.

מנכ"ל מרלין, מאט ג'ורג', הדגיש את החשיבות של שילוב מרלין פיילוט ב-KC-135, וציין כי זהו צעד חיוני בקידום התעופה הצבאית ובשיפור יעילות הטייס.

מרלין פיילוט מצויד בחיישנים מתקדמים ואלגוריתמים של בינה מלאכותית המאפשרים לו לפקח על מצב המטוס והסביבה סביבו, תוך ביצוע התאמות בזמן אמת כדי לייעל את נתיבי הטיסה. יכולות עיבוד השפה הטבעית של המערכת (NLP) מאפשרות לה לתקשר עם מגדל הפיקוח "בדיוק כמו טייס אנושי", ובכך להקל על אינטראקציה חלקה במהלך הפעילות.

המטרה הסופית של החברה כוללת הרחבת היכולות של מרלין פיילוט על פני מספר רב של מטוסים, והשגת טיסה אוטונומית מהמראה לנחיתה.

בעוד שמרלין ממשיכה לפתח את טכנולוגיות הטיסה החדשניות שלה, הניסויים המוצלחים והאינטגרציה של מרלין פיילוט עם ה-KC-135 צפויים לשנות את כללי המשחק בתעופה הצבאית, ולסלול את הדרך לדור הבא של כלי טיס אוטונומיים הן במגזר הצבאי והן במגזר המסחרי.