This post is also available in: English (אנגלית)
בעקבות דיווחים כי מוסדות מחקר סיניים עם קשרים לצבא השחרור העממי (PLA) השתמשו במודלי הבינה המלאכותית של מטה עבור יישומים צבאיים פוטנציאליים, מטא הודיעה כי היא תהפוך את מודלי Llama שלה לזמינים עבור סוכנויות ממשלתיות וקבלנים העובדים על פרויקטים לביטחון לאומי.
מודלי Llama של מטא הם גלויים (open-source), כך שכל אחד יכול לגשת אליהם ולשנות אותם, כולל ישויות זרות כמו אלה בסין. על אף שמטא הטילה תנאים האוסרים על שימוש צבאי ומלחמתי במודלים שלה, אכיפתם של כללים אלה הוכחה כקשה. פרצה זו אפשרה לחוקרים סינים להתאים את המודלים הללו למטרות הגנה, מה שגרם לחששות לגבי יישומים צבאיים לא מאושרים של המודלים.
בתגובה להתפתחויות אלה, מטא הבהירה בהצהרה לרויטרס כי כל שימוש ב-Llama על ידי הצבא הסיני אינו מורשה. כעת, מטא נקטה גם בצעדים פרואקטיביים כדי להבטיח שהמודלים יהיו זמינים לממשלת ארה"ב למאמצי ביטחון וביטחון לאומי. ענקית הטכנולוגיה אישרה בפוסט בבלוג ש-Llama תהיה נגישה לסוכנויות ממשלתיות בארה"ב, כמו גם לשותפים במגזר הפרטי התומכים בפעולות ביטחון לאומי.
כדי להקל על הפריסה, מטא שיתפה פעולה עם חברות גדולות, כולל Accenture, Amazon Web Services, Lockheed Martin, IBM, Palantir, Microsoft ועוד. חברות אלה ישלבו את Llama בפרויקטים ביטחוניים שונים. לדוגמה, אורקל משתמשת במודל כדי לעבד מסמכי תחזוקת מטוסים, בעוד ש- Scale AI משתמשת בו כדי לתמוך במשימות ביטחון לאומי. לוקהיד מרטין שילבה את Llama במפעל הבינה המלאכותית שלה, במטרה לעזור להאיץ יצירת קוד, ניתוח נתונים ותהליכים אחרים.
למרות שמטא הגבילה בעבר את השימוש של Llama למטרות צבאיות, החברה עשתה חריג עבור יישומים הקשורים לביטחון בארה"ב, על פי בלומברג, וציינה את החשיבות של תמיכה בביטחון הלאומי וקביעת סטנדרטים גלובליים עבור מודלי AI פתוחים. הפרטים של שיתוף הפעולה של מטא עם ממשלת ארה"ב עדיין לא ברורים.